tisdag 2 november 2010

Tänkvärt

Tänk dig att det finns en bank som varje morgon sätter in 86 400 kronor på ditt konto. Det är inget fel. Insättningarna är lagliga och korrekt gjorda av en otroligt rik välgörare. Men banken överför inte pengarna till nästa dag. Varenda natt blir alla pengar som du inte använt den dagen borttagna från ditt konto. Vad skulle du göra i ett sådant tillfälle? Självklart hade du använt alla pengarna den dagen de sattes in på ditt konto, dag efter dag. Och det roliga är att alla har vi ett sådant konto! Men det är inte pengar som sätts in på ditt konto eftersom namnet på ditt konto är tid. Varje dag blir du utrustad med 86400 sekunder. Varje natt försvinner all den tid du inte utnyttjat. Ingenting blir överfört till nästa dag och du kan aldrig använda något i förskott. Varenda dag startas ett nytt konto för dig. Varenda natt försvinner obrukad tid. OM du inte nyttjar dagens insättning så är det enbart ditt fel. Det finns ingen väg tillbaka. Du kan inte övertrassera kontot i morgon! Du måste leva i nuet och förbruka dagens insättning. Investera tiden smart så att du får bästa möjliga avkastning i form av hälsa, lycka och framgång. Tiden går.

För att förstå värdet av ett ÅR, fråga en student som missade examen.
För att förstå värdet av en MÅNAD, fråga en gravid kvinna som gått över tiden.
För att förstå värdet av en VECKAFet, fråga redaktören på en veckotidning.
För att förstå värdet av en TIMME, fråga de nyförälskade som väntar på att
träffas.
För att förstå värdet av en MINUT, fråga han som kom för sent till flyget.
För att förstå värdet av en SEKUND, fråga han som precis lyckats undkomma
en bilolycka.
För att förstå värdet av en MILLISEKUND, fråga han som kom tvåa i OS.

Så rätt Len

1 kommentar:

Anonym sa...

oo ja de e svårt o välja rätt men hon som ska tatuera e juh duktig på rita fritt så trot hon får hjälpa till att fixa så någon av de passar ihop =)

Tatuerar mig hos en som heter Lisette...Bott i bullmark men bor nu i en by utanför gravis men ska väl flytta till sävar tror jag...Hon började väl seriöst för typ 1år sedan o har tatuerat nacken,magen o benet hos henne så hon e duktig, billig o man behöver inte vänta nå längre tid på få bli tatuerad =)

/Nina