fredag 3 september 2010

På begäran! Räkpajreceptet



Pajskal:
3 dl mjöl
1msk torkad dill
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
125 g keso chili
½ dl majonäs
1 dl cremefraich
5 kokta ägg
2 msk hackad dill
500 g räkor med skal (eller ca 200-300g skalade räkor)

1. Gör pajskalet och tryck ut i pajformen.
Täck med plastfolie och låt stå kallt i kyl minst 30 min.
2. Nagga pajskalet och grädda ca. 15 min 225*
Låt kallna.
3. Blanda keso chili, majonäs, cremefraich, hackade ägg & dill i en skål.
Smaka av med salt & peppar.
Bred ut blandningen strax innan servering.
4. Skala räkorna och fördela över fyllningen.
Dekorera med citronskivor, plockad dill och strimlade sockerärtor.

Inga kommentarer: